Aparat de aer conditionat portabil sau mobil – practic si eficient in zilele de vara

Dupa cum bine stiti lunile de vara deja au inceput sa-si faca simtita prezenta si in casele voastre. Temperaturile ridicate vor deveni tot mai greu de suportat mai ales in locuintele care nu sunt dotate cu sisteme de aer conditionat. O modalitate mai rapida pentru asigurarea confortului termic si fara instalari suplimentare este sa va achizitionati un aparat de aer conditionat portabil.

In afara de faptul ca nu necesita instalare pe pereti, acesta este mobil si poate fi transportat cu usurinta in alta locatie sau incapere. In ultimul timp aceste aparate au devenit tot mai performante, avand tot felul de functii speciale si de tehnologii de ultima ora incorporate.

Inainte sa cumparati un aparat de acest tip este bine sa va informati asupra caracteristicilor tehnice ale acestuia astfel incat sa corespunda asteptarilor dumneavoastra si sa faca fata locului in care il veti folosi. Va amintim cateva proprietati importante ale acestor aparate de care este bine sa tineti cont.

buton-zakea-11

Astfel in primul rand trebuie sa stiti ce capacitate de racire are. Aceasta se exprima in BTU care este unitatea de masurare a acesteia. Majoritatea aparatelor de aer conditionat mobile au capacitati de racire in jurul valorilor: sub 10000 BTU si intre 10000 – 15000 BTU. In particular amintim valori precum: 9000, 10000 sau 12000 BTU. Exista un mic calcul prin care se poate calcula cati BTU sunt ideali la o anumita suprafata: 100 – 150 BTU/mp.

aparat aer conditionat portabil

Aparat aer conditionat portabil

La ce alte caracteristici si functii este bine sa va mai uitati: greutate, dimensiuni, zgomot, consum si garantie. Niste particularitati importante care reflecta calitatea unui aparat de aer conditionat ar fi: tipul compresorului, filtrele, daca are sau nu tehnologie cu inverter, clasa de eficienta energetica, daca are functia de dezumidificare, tehnologie wi-fi si sleep/night mode.

buton-zakea-11

Amintim cateva dintre cele mai cautate brand-uri din aceasta categorie pe care le puteti gasi in cadrul magazinului emag: Vortex, Star-Light, Argo, Trotec, Vivax, Inventor si DeLonghi.

aparat aer conditionat mobil

Aparat aer conditionat mobil

Ca sa va faceti o idee despre ce caracteristici poate avea un aparat de aer conditionat portabil, va prezentam pe scurt modelul Vortex VAP-A12, unul dintre cele mai vandute de pe emag.

Acesta este dotat cu inverter care are rolul de a raci cu 30% mai repede decat aparatele obisnuite, compresorul acestuia devenind mult mai eficient din punct de vedere energetic si mai silentios. Capacitatea de racire a acestuia este de 12000 BTU, putand functiona perfect chiar si in incaperi de 80 – 120 mp.

Are clasa de eficienta energetica A si functia de dezumidificare activa de 1.2 kg/H. Poate fi folosit atat pentru incalzire cat si pentru racire. Fiind portabil, nu necesita instalare si poate fi amplasat cu usurinta in alta locatie avand undeva la 33 kg si dimensiunile 400 x 795 x 480 mm.

buton-zakea-12

Nivelul zgomotului este unul redus de doar 62 dB, putandu-se activa sleep/night mode. Alte dotari si functii ar mai fi: telecomanda, afisajul lcd, puterea consumata la incalzire de 1100 W si la racire de 1340 W, timer, compresorul tip GMCC si agentul de racire R410A.

Speram ca aceste informatii v-au fost de folos si ca veti alege aparatul potrivit nevoilor dumneavoastra. Cu siguranta vara asta va veti simti mult mai confortabil chiar si in cele mai calduroase zile alaturi de un astfel de aparat performant.

Linkuri sponsorizate